'Ajax en AS Roma nagenoeg akkoord over miljoenentransfer Kluivert'

'Ajax en AS Roma nagenoeg akkoord over miljoenentransfer Kluivert'

05-06-2018 20:23
143

De transfer van Justin Kluivert naar AS Roma is een stukje dichterbij gekomen. De doorgaans goed ingevoerde sportkrant La Gazzetta dello Sport schrijft dat een definitief akkoord tussen Ajax en de Serie A-club een kwestie van tijd is.

'Deal closed today', schrijft La Gazzetta. De officiële bekendmaking volgt pas in juli omdat de transfer boekhoudtechnisch naar het volgende seizoen moet, zo klinkt het. Naar verwachting gaan Ajax en Roma elkaar vinden in een transfersom van rond de 25 miljoen euro.

Roma lijkt clubs als Liverpool en Tottenham Hotspur af te gaan troeven. De twee Premier League-clubs boden wat de Italiaanse club waarschijnlijk voor Kluivert gaat betalen. Roma moest ineens met een hoger bod komen om niet ondergesneeuwd te worden door de concurrentie. Voordeel is wel dat Kluivert de voorkeur geeft aan de Serie A boven de Premier League en dat zaakwaarnemer Mino Raiola goede banden onderhoudt met de technische leiding van Roma.

Roma verhoogde het bod naar 25 miljoen euro en naar alle waarschijnlijkheid is dat bedrag hoog genoeg voor directeur spelersbeleid Marc Overmars. De laatste puntjes moeten nog op de i worden gezet, maar de transfer is in ieder geval dichterbij gekomen. 'Witte rook is slechts een kwestie van tijd'.

Kluivert heeft in Amsterdam nog een contract voor een jaar. Over Hakim Ziyech meldt La Gazzetta niets.