'Gewilde De Ligt gaat met Raiola en Hulshoff nadenken over huuroptie'

'Gewilde De Ligt gaat met Raiola en Hulshoff nadenken over huuroptie'

06-06-2018 07:15
78

Diverse clubs denken momenteel aan een 'creatieve oplossing' om Matthijs de Ligt deze zomer over te nemen van Ajax. De talentvolle verdediger kopen en vervolgens nog een jaar in Amsterdam stallen, is een reële mogelijkheid. Dat schrijft De Telegraaf woensdag. 

"Of dat voor mij een optie is? Daar heb ik eerlijk gezegd nog niet over nagedacht", wordt de achttienjarige De Ligt geciteerd door de ochtendkrant. Onder meer FC Barcelona, Manchester City, Juventus en Tottenham Hotspur worden nadrukkelijk gelinkt aan de Oranje-international.

De optie kopen-en-vervolgens-verhuren is door De Ligt nog niet besproken met adviseurs Barry Hulshoff en Mino Raiola, weet De Telegraaf. Het zal binnenkort ter sprake komen. De tiener zelf lijkt niet enthousiast. Hij ziet nadelen. "Perr Schuurs was gekocht door Ajax, maar speelde nog een half jaar voor Fortuna Sittard. En Phillip Sandler met Manchester City en PEC Zwolle idem dito. Dan krijg je toch aandacht die je misschien liever niet hebt."

Tijdens zijn vakantie gaat De Ligt een knoop doorhakken en 'voor een mooie club kiezen'. "En of dat dan Ajax of een andere club is, zullen we dan zien."