PSV en PEC bezegelen huurdeal met optie tot koop: Directe versterking

PSV en PEC bezegelen huurdeal met optie tot koop: "Directe versterking"

07-06-2018 10:33
24

De kogel is door de kerk: Kenneth Paal verlaat PSV en gaat spelen voor PEC Zwolle. In de huurdeal tussen de twee Eredivisie-clubs is een optie tot koop opgenomen.

Dat bevestigen PEC en PSV donderdag via de officiële kanalen. De twintigjarige Paal wordt voor tenminste één seizoen gehuurd. Bevalt de samenwerking, dan heeft PEC de optie om een optie tot koop te lichten. De hoogte van dat vastgestelde bedrag is onbekend. Paal speelde afgelopen seizoen vijf Eredivisie-wedstrijden bij PSV.

"Ik heb aan de Eredivisie mogen ruiken bij PSV en ben blij dat ik me in Zwolle verder mag ontwikkelen. Op mijn leeftijd is het goed dat ik wekelijks minuten maak op een hoog niveau", reageert de linksback op de website van zijn nieuwe club "Ik ga dan ook mijn stinkende best doen om dit bij PEC Zwolle te bewerkstelligen. In het nieuwe seizoen wil ik gaan vlammen."

Gerard Nijkamp, technisch directeur van PEC Zwolle, is blij met de komst van Paal. "In Kenneth zien wij een directe versterking voor de positie op linksachter. Het afgelopen seizoen, maar ook daarvoor hebben wij hem veelvuldig in actie gezien. Afgelopen seizoen bonsde hij dan ook al op de deur van het eerste."