Nieuws uit Amsterdam: topscorer van Ajax-jeugd ondertekent eerste contract

Nieuws uit Amsterdam: topscorer van Ajax-jeugd ondertekent eerste contract

07-06-2018 16:36
75

Nieuws uit Amsterdam: Brian Brobbey heeft zijn eerste profcontract getekend bij Ajax. De club heeft hem tot de zomer van 2021 vastgelegd.

Dat bevestigt Ajax donderdag via de officiële kanalen. Brobbey zette donderdagmiddag zijn handtekening onder een contract dat ingaat op 1 juli 2018 en loopt tot en met 30 juni 2021. Het is de eerste verbintenis voor de zestienjarige spits.

"Het is een mooie eerste stap, maar ik ben er zeker nog niet", reageert Brobbey op de clubsite. "Ik moet heel hard blijven werken om mijn doel te bereiken. Ik speel al sinds de F1 bij Ajax, dus de club betekent erg veel voor mij. Ik wil volgend seizoen belangrijk zijn voor Ajax O19. Daarnaast hoop ik mee te trainen met Ajax 1 en misschien wel een wedstrijd te spelen."

Brobbey speelt sinds 2010 in de jeugdopleiding van Ajax. De jeugdinternational kwam dit seizoen uit voor zowel Ajax O17 als O19. Met 34 doelpunten werd Brobbey topscorer van de Ajax-jeugd. Daarnaast won hij deze zomer het EK met Oranje O17. De laatste maanden werd Brobbey in verband gebracht met Manchester United en Manchester City.