Van Marwijk betaalt assistenten uit eigen zak: 'Ze moeten me begrijpen'

Van Marwijk betaalt assistenten uit eigen zak: 'Ze moeten me begrijpen'

08-06-2018 10:04
20

Bert van Marwijk bereidt zich met Australië voor op het WK in Rusland. Dat doet hij onder meer met acht Nederlandse assistenten, die hij allemaal uit eigen zak betaalt.

Dat meldt The Sydney Morning Herald. Van Marwijk werd in januari aangesteld als eindverantwoordelijke van de Socceroos nadat hij zich met Saudi-Arabië had geplaatst voor het WK. Hij werd het met die bond echter niet eens over de voorwaarden van een langer verblijf.

De Australische voetbalbond was van mening dat de staf van de Socceroos goed genoeg was en wilde niet meewerken aan het binnenhalen van de Nederlanders. Daarop besloot Van Marwijk alles uit eigen zak te betalen. Tijdgebrek voert hij als reden aan. "Als je in zo'n korte tijd een team moet smeden, moet ik werken met mensen die mij kennen."

"Ze moeten me in de ogen kijken en begrijpen wat ik bedoel. Ik kan me geen communicatieproblemen veroorloven. Je hebt tijd nodig om elkaar te leren kennen en die tijd heb ik niet." Van Marwijk heeft onder meer Mark van Bommel, Roel Coumans, Jurgen Dirkx en Taco van den Velde in zijn team opgenomen.

Van Marwijk hoopt Australië op het WK door de groepsfase heen te loodsen. In 2010 leidde Van Marwijk het Nederlands elftal naar de finale, waarin van Spanje werd verloren.