Update: Fortuna bevestigt vertrek hoofdtrainer: Uiteraard alle begrip voor

Update: Fortuna bevestigt vertrek hoofdtrainer: "Uiteraard alle begrip voor"

12-06-2018 15:36
20

Claudio Braga lijkt Fortuna Sittard de rug toe te gaan keren. De 43-jarige Portugees nam in februari samen met Kevin Hofland de honneurs waar, nadat hoofdtrainer Sunday Oliseh werd ontslagen, waarna het tweetal promotie naar de Eredivsie wist af te dwingen.

Hofland blijft aan als assistent van René Eijer, maar Braga, die de afgelopen maanden op papier hoofdtrainer was, lijkt terug te keren naar zijn vaderland. Voetbal International en De Limburger melden dat Braga aan de slag gaat bij CS Marítimo, afgelopen seizoen als zevende geëindigd in de Primeira Liga. Daniel Ramos was de afgelopen twee seizoenen de eindverantwoordelijke op Madeira, maar nam eerder deze week afscheid van Marítimo.

Braga heeft de afgelopen jaren al vaak heen en weer gependeld tussen Nederland en Portugal. Voordat hij in Sittard belandde, was hij al jeugdtrainer bij Excelsior, Sparta, Feyenoord, PSV en FC Utrecht. Tussendoor fungeerde hij als assistent-trainer van Vitoria Setubal en als hoofdtrainer van tweededivisionist Santa Clara.

Update 12/6 15.36: Claudio Braga keert inderdaad terug naar Portugal. Fortuna Sittard meldt dinsdagmiddag via de officiële kanalen dat de hoofdtrainer verkast naar Marítimo, waar hij voor twee seizoenen heeft getekend. "Wij hebben er uiteraard alle begrip voor dat hij zijn kans wil grijpen bij Maritimo. En ik weet zeker dat ze bij Maritimo geen spijt zullen krijgen van hun keuze", laat clubeigenaar Isitan Gün weten aan de clubsite.