Jonge Ajax-speler enorm trots op prijs: Deze is natuurlijk ook voor Appie

Jonge Ajax-speler enorm trots op prijs: "Deze is natuurlijk ook voor Appie"

08-06-2018 22:43
27

Ryan Gravenberch nam donderdag de Abdelhak Nouri Trofee in ontvangst, als beste Ajax-jeugdspeler van het afgelopen seizoen. De zestienjarige middenvelder laat in een reactie aan Ajax TV weten hoe trots hij is op het winnen van de bokaal en draagt zijn prijs op aan de naamgever.

"Het voelt fantastisch en deze is natuurlijk ook voor Appie. Hij heeft veel voor de club gedaan", aldus de jonge Gravenberch, die de eerste is die de prijs onder zijn nieuwe naamgeving krijgt overhandigd. "Ik vind het fantastisch dat ze (zijn familie, red.) hier zijn. Ik vind het heel jammer wat er met Appie is gebeurd. Maar ik ben heel blij dat ik de trofee uit hun handen mag krijgen."

Gravenberch vindt het een eer dat hij tot een illuster gezelschap toetreedt. Diverse spelers uit de huidige Ajax-selectie legden al eens beslag op de onderscheiding. "Donny van de Beek, Justin Kluivert, Matthijs de Ligt en nog heel veel andere topspelers zijn mijn voorgangers, dus ik ben superblij dat ik deze trofee in ontvangst mag nemen."