Carvajal haalt opgelucht adem: terugkeer al mogelijk tijdens groepsfase WK

Carvajal haalt opgelucht adem: terugkeer al mogelijk tijdens groepsfase WK

08-06-2018 23:13
58

Daniel Carvajal vreesde het WK te moeten missen, maar kreeg vrijdag positief nieuws. De hamstringblessure die hij tijdens de Champions League-finale opliep blijkt niet ernstig. Bondscoach Julen Lopetegui van Spanje laat weten dat de rechtsback vermoedelijk in de groepsfase alweer inzetbaar is.

Sergi Roberto en Héctor Bellerín waren alternatieven voor de positie van Carvajal, maar het lijkt erop dat de verdediger van Real Madrid zelf in actie zal komen tijdens het toernooi in Rusland. De openingswedstrijd van Spanje, tegen Portugal, zal aan zijn neus voorbij gaan. De tweede of de derde poulewedstrijd, wanneer respectievelijk Iran en Marokko de opponenten zijn, is wel haalbaar.

"Ik ben er zeker van dat hij er klaar voor zal zijn. Ik weet niet of hij alleen de eerste of ook de tweede wedstrijd mist, maar hij voelt zich goed", aldus Lopetegui tijdens een persconferentie. De keuzeheer laat weten dat de aangedane hamstring ietwat beschadigd is, maar dat er geen sprake is van ernstig letsel. Carvajal moest zich tijdens het duel met Liverpool al na 37 minuten laten vervangen door Nacho.