'Ik wil komende zomer als wereldkampioen terugkeren bij Ajax'

'Ik wil komende zomer als wereldkampioen terugkeren bij Ajax'

09-06-2018 07:27
33

Nicolas Tagliafico focust zich komende zomer op het ultieme doel: wereldkampioen worden met Argentinië. De 25-jarige linksback hoopt als WK-winnaar terug te keren bij Ajax.

Tagliafico heeft veel te danken aan zijn transfer naar Ajax. Sinds kort is hij in beeld bij de Argentijnse selectie. "Argentijnen kunnen verdedigen, maar het Nederlandse voetbal staat bekend om zijn verzorgde manier van voetballen", zegt de verdediger in De Telegraaf. "Ik ben dankzij Ajax een completere verdediger geworden. Tactisch wordt in de Eredivisie heel anders gespeeld dan bij ons. En ook niet onbelangrijk, ik heb Engelse voetbaltermen geleerd."

De linkspoot vindt dat hij Ajax iets extra's heeft kunnen brengen. Tagliafico gaat er regelmatig behoorlijk fel in. "Ik heb wat extra gif in het spel van Ajax kunnen leggen, passie en mentaliteit. Maar het belangrijkste vind ik de extra energie die ik in het elftal probeer te stoppen. Daarnaast denk ik dat ik tussen al deze jonge jongens een voorbeeld kan zijn qua discipline. Daar probeer ik ze mee te helpen."

Tagliafico wordt gevraagd of hij na de zomer nog speler van Ajax is. "Ik bekijk het van dag tot dag, maar ben helemaal niet met een transfer bezig. Ik heb het naar mijn zin en nog een contract voor vier jaar", aldus de back, die komende zomer een groot doel heeft. "Als wereldkampioen terugkeren bij Ajax."