Feyenoord-bankzitter maakte zich druk over WK: Dan ben je helemaal niet in beeld

Feyenoord-bankzitter maakte zich druk over WK: "Dan ben je helemaal niet in beeld"

09-06-2018 15:15
22

Soyfan Amrabat heeft gedurende het afgelopen Eredivisie-seizoen een paar keer in onzekerheid gezeten over het WK 2018. Omdat de jonge middenvelder niet wekelijks speelde bij Feyenoord, vreesde hij dat bondscoach Hervé Renard hem wellicht over het hoofd zou zien bij het samenstellen van de selectie van Marokko. 

De 21-jarige Amrabat kwam na zijn miljoenentransfer van FC Utrecht naar Feyenoord 21 keer in actie, vaak als invaller. "Ik maakte me wel een beetje zorgen", erkent hij in gesprek met dagblad Trouw. 

"Op een gegeven moment had ik acht weken achter elkaar niet gespeeld. Dan ben je helemaal niet in beeld, terwijl andere middenvelders wel speelden. Dus ja, ik ben heel blij dat de bondscoach mij heeft opgeroepen."

Voor Feyenoord-collega Karim El Ahmadi was de situatie juist héél anders. "Bij Marokko had ik de afgelopen jaren veel te maken met teleurstellingen. Nu komt alles ineens bij elkaar. Dat ik als 33-jarige voor het eerst een WK mag gaan spelen, is voor mij echt een droom die uitkomt."