Perez over mislukte Ajax-aanvaller: 'Kan zomaar dark horse worden op dit WK'

Perez over mislukte Ajax-aanvaller: 'Kan zomaar dark horse worden op dit WK'

09-06-2018 19:14
11

FOX Sports-analist Kenneth Perez ziet Viktor Fischer als een 'dark horse' in de WK-selectie van Denemarken. De Deen heeft een zwak voor zijn landgenoot, die twee jaar geleden de deur achter zich dichttrok bij Ajax. 

"Fischer kan zomaar voor Denemarken een belangrijke dark horse van dit WK worden", zegt Perez in gesprek met Voetbal International. "Natuurlijk is zijn carrière anders verlopen dan verwacht. Als groot talent bij Ajax doorgebroken en vervolgens via teleurstellende seizoenen bij Middlesbrough en Mainz teruggekeerd in Denemarken bij FC Kopenhagen."

"Toch is hij nog altijd pas 23 jaar en ik krijg de indruk dat Fischer nu alles mentaal op een rijtje heeft. Ik herken veel van mezelf in hem, hoe hij mentaal in elkaar steekt", vervolgt Perez. "In de A1 van Ajax, waar ik in het verleden als trainer actief was, heb ik hem ook dagelijks meegemaakt."

"Op de bank zitten voelt voor hem echt als een pijnlijke nederlaag. Dat had ik zelf ook als voetballer. Het gevoel van niet mee mogen doen, zo frustrerend. Inmiddels krabbelt Fischer weer op en ik hoop echt dat het WK hem een volgende boost kan geven."