Denemarken verslaat Mexico in duel met hoog Eredivisie-gehalte; wereldgoal Poulsen

09-06-2018 21:51
19

Denemarken reist met een lekker gevoel af naar het WK in Rusland. Zaterdagavond boekte de ploeg van onder meer Nicolai Jörgensen, Lasse Schöne en Christian Eriksen een 2-0 oefenzege op Mexico.

Voor de pauze gebeurde er weinig tijdens de oefeninterland in Brøndby. Pas na 71 minuten werd het duel opengebroken. Aanvaller Yussuf Poulsen (RB Leipzig) haalde met links verwoestend uit vanaf de rand van het strafschopgebied. Eriksen leverde de assist. Een paar minuten later besliste Eriksen zelf de wedstrijd door van dichtbij de 2-0 binnen te schieten. Mexico speelde na rust niet slecht. De ploeg van bondscoach Juan Carlos Osorio miste echter diverse kansen.

Feyenoord-spits Jörgensen was de enige speler uit de Eredivisie die in de basis startte bij Denemarken. Kasper Dolberg (Ajax) viel tijdens de pauze in voor hem. Collega-Ajacied Schöne kwam na een uur in het veld.

Aan de zijde van Mexico begon PSV-ster Hirving Lozano op de bank. Na 57 minuten viel hij in. Andrés Guardado werd in de rust gewisseld, evenals Héctor Moreno. Mexico begint volgende week zondag aan het WK met een duel met Duitsland. Denemarken speelt een dag eerder tegen Peru.