Brands onder de indruk van Koeman-debutant: 'Hij stond al op mijn PSV-lijstje'

Brands onder de indruk van Koeman-debutant: 'Hij stond al op mijn PSV-lijstje'

Gepubliceerd: zondag 10 juni 2018 om 08:59zo 10-06-2018 om 08:59

Marcel Brands lijkt Ademola Lookman voor de club te willen behouden, laat hij weten aan The Liverpool Echo. De twintigjarige jeugdinternational van Engeland werd afgelopen seizoen nog uitgeleend aan Red Bull Leipzig, maar Brands ziet de aanvaller graag spelen.

Lookman debuteerde in 2017 onder Ronald Koeman in de Premier League. Toen de huidige Oranje-bondscoach werd vervangen door Sam Allardyce, kon de jonge aanvaller echter niet meer op speelminuten rekenen. De komst van Brands lijkt daar echter weer verandering in te brengen. "Daar kan ik duidelijk over zijn, want ik ken hem goed. Ademola stond al op mijn lijstje toen ik nog bij PSV zat. Hij heeft veel talent en verdient een plek in onze selectie."

Over de situatie van Davy Klaassen is Brands minder uitgesproken. De ex-Ajacied heeft een bijzonder moeizaam debuutseizoen op Goodison Park achter de rug en lijkt op de nominatie te staan om alweer te vertrekken. "Bij Ajax was hij een uitstekende speler, maar hier had hij het moeilijk omdat er veel concurrentie voor hem was", aldus Brands. "We gaan later deze week beslissen met welke spelers we verder gaan. We moeten eerlijk naar ze zijn: hebben ze wel of geen perspectief hier?"

Lookman én Klaassen staan overigens op de 'hit-list' van Everton met spelers die de club mogen verlaten, claimde The Mirror eerder deze week nog.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Verwacht jij dat Brands succesvol wordt bij Everton?

(10441 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws