WK-favoriet Brazilië maakt indruk in uitzwaaiwedstrijd: hoofdrol voor Neymar

10-06-2018 18:04
39

Brazilië lijkt helemaal klaar voor het WK in Rusland. In de uitzwaaiwedstrijd tegen Oostenrijk was er geen vuiltje aan de lucht voor de mannen van bondscoach Tite: 0-3.

Op papier was Oostenrijk een geduchte tegenstander voor Brazilië, na de verrassende 1-2 zege op Duitsland vorige week. Het was hoe dan ook alleen in de eerste helft spannend. Na 36 minuten brak Gabriel Jesus de score open na een geblokt schot van Marcelo.

Na rust voerde Brazilië het tempo op en werd de Oostenrijkse muur stukje bij beetje ontmanteld. In minuut 63 viel het tweede doelpunt. Neymar zette Aleksandar Dragovic voor schut met een schijnbeweging en prikte de 0-2 binnen. Het was zijn 55ste doelpunt voor Brazilië in 85 interlands, waarmee de 26-jarige op gelijke hoogte komt met Romario.

Enkele minuten na het kunststukje van Neymar werd het ook nog 0-3. Philippe Coutinho brak door aan de linkerkant en legde de bal met veel gevoel in de lange hoek. Brazilië mocht overigens van geluk spreken dat niemand geblesseerd raakte, want Oostenrijk maakte vooral in de tweede helft een aantal harde overtredingen.

Op het WK in Rusland geldt Brazilië als één van de topfavorieten. In de groepsfase zijn Zwitserland, Costa Rica en Servië de tegenstander.