Update: Deal tussen PEC Zwolle en FC Emmen rond: 'Een fijne tijd gehad hier'

Update: Deal tussen PEC Zwolle en FC Emmen rond: 'Een fijne tijd gehad hier'

12-06-2018 16:34
50

Wouter Marinus staat op het punt een Eredivisie-transfer te maken. De 23-jarige middenvelder gaat PEC Zwolle verruilen voor FC Emmen.

Dat meldt De Stentor. Als de laatste formaliteiten worden afgerond zal de aanvallende middenvelder zijn handtekening zetten onder een tweejarig contract. Emmen, dat hard werkt om een Eredivisie-waardig team op de been te brengen, hoeft geen transfersom te betalen voor Marinus, die PEC transfervrij mag verlaten.

Marinus heeft al een persoonlijk akkoord bereikt met Emmen, alhoewel er nog een aantal zaken geregeld moet worden. Deze week ondergaat hij een medische keuring.

Marinus stond de afgelopen vier jaar onder contract bij PEC Zwolle. Onder John van 't Schip kwam hij slechts mondjesmaat in actie. Ook De Graafschap, dat net als Emmen is gepromoveerd naar de Eredivisie, en SC Cambuur hadden belangstelling voor Marinus. Emmen versterkte zich al met Jason Bourdouxhe (transfervrij).

Update 18.45: Van 't Schip heeft op Twitter bevestigd dat Marinus op weg is naar de PEC-uitgang. De trainer van PEC reageert op een teleurgestelde supporter, die niet blij is met het vertrek van Marinus. 'Helaas inderdaad! Veel periodes geblesseerd en veel concurrentie (Saymak), maar ook ik wens Wouter veel succes toe bij Emmen en hoop dat hij veel aan het voetballen toe gaat komen.'

Update 12/6 16.34: Wouter Marinus is definitief vertrokken bij PEC Zwolle, meldt de club dinsdagmiddag via de officiële kanalen. De 23-jarige middenvelder vertrekt naar Eredivisie-debutant FC Emmen. "Ik heb een fijne tijd in Zwolle gehad. Deze club gaat mij aan het hart, hier heb ik mogen debuteren in de Eredivisie", vertelt Marinus, die echter eieren voor zijn geld kiest. "In Emmen is de kans op speelminuten voor mij nu dan ook groter dan in Zwolle, vandaar dat ik deze keuze heb gemaakt."