'Groot nieuws voor Roda JC: twee miljoen op korte termijn naar Kerkrade'

'Groot nieuws voor Roda JC: twee miljoen op korte termijn naar Kerkrade'

11-06-2018 06:56
64

Goed nieuws voor Roda JC: Aleksei Korotaev kan op zeer korte termijn twee miljoen euro overmaken naar Kerkrade. Dat meldt De Limburger maandag.

Korotaev krijgt twintig procent van de aandelen in Roda JC. In ruil daarvoor ontvangt de gedegradeerde club de langverwachte twee miljoen euro, die op een rekening bij een notaris in Heerlen staat. De Limburger meldt op basis van goed ingevoerde bronnen dat beide partijen na weken van intensief onderhandelen dicht bij een akkoord zijn. Een delegatie van Roda ging speciaal langs in Dubai om te praten met Korotaev.

Wedden

Meer odds

De twee miljoen van Korotaev zijn van levensbelang voor Roda JC, dat na de degradatie uit de Eredivisie wordt bedreigd in zijn voortbestaan. Het geld van de investeerder is daardoor pure noodzaak om de grootste gaten in onder meer de stadionhuur, spelerssalarissen en personeelskosten te dichten en een gedwongen sanering door te voeren.

In de tussentijd zit Korotaev nog altijd vast in Dubai, al is hij wel uit de gevangenis. Hij kan zijn handtekening zetten onder de overeenkomst met Roda JC, zodat de twee miljoen bij de notaris wordt ontdooid. Dat bedrag kon de Kerkraadse club nooit gebruiken, omdat de Zwitsers-Russische zakenman kort na zijn investering in de cel belandde vanwege het uitschrijven van een ongedekte cheque.