'Coutinho en Neymar loodsen Brazilië naar goud, misère voor Messi'

'Coutinho en Neymar loodsen Brazilië naar goud, misère voor Messi'

13-06-2018 12:00
31

Het WK 2018 staat nu écht op punt van beginnen en dus is het tijd om ons aan voorspellingen te wagen. Welk land kroont zich op 15 juli tot winnaar in Moskou? Wie gaat verrassen, wie zakt door het ijs en welke spelers moeten we in de gaten houden? Vandaag de Glazen Bol van redacteur Paul Audenaerd.

Wereldkampioen: Brazilië
Voor mij geen enkele twijfel: Brazilië kroont zich komende maand voor de zesde keer tot wereldkampioen. Sinds bondscoach Tite aan het roer staat, zijn De Gouden Kanaries een hecht team en haast niet te verslaan. Neymar heeft een paar maanden volledig kunnen toeleven naar dit toernooi, Philippe Coutinho vind ik een fenomeen, Alisson is echt een fantastische keeper en ook in de defensie en op het middenveld heeft de Seleção belachelijk veel kwaliteit rondlopen. Alle ingrediënten zijn aanwezig voor succes in Rusland.

Topscorer: Harry Kane
Brazilië speelt in groep E tegen Zwitserland, Costa Rica en Servië. Oftewel: Neymar gaat ongetwijfeld aan de lopende band scoren in de groepsfase. Toch waag ik een gokje en zet ik m'n geld in op Harry Kane. Met Panama en Tunesië als opponent moet het de goalgetter van Spurs ook wel lukken om er drie of vier te maken in de poulefase. Het wordt spannend tussen Kane, Neymar en Antoine Griezmann. 

Beste speler: Philippe Coutinho
Bij Liverpool was-ie al een paar seizoenen waanzinnig goed, in Barcelona heeft hij onmiddellijk weten te overtuigen en ik verwacht dat Coutinho ook op het WK gaat schitteren. Weinig spelers hebben zó veel gevoel in hun rechtervoet als hij.  Antoine Griezmann zou ook zomaar de beste speler van het toernooi kunnen worden.

Grootste verrassing: Kroatië
Echte voetballiefhebbers zetten hun telefoon uit en maken de agenda’s leeg wanneer Kroatië speelt. Een middenveld met Luka Modric, Mateo Kovacic (Real Madrid) en Ivan Rakitic (FC Barcelona): wauw. Tel daar Mario Mandzukic, Ivan Perisic, Ante Rebic (lekker spelertje!) en een uitstekende keeper (Danijel Subasic van AS Monaco) bij op en ik weet genoeg: kwartfinale. Minstens.

Grootste teleurstelling: Argentinië
Vrijwel iedereen gunt Lionel Messi de wereldtitel als kroon op een ongekende carrière, maar ook de beste speler te wereld heeft een goed team om zich heen nodig om op een WK te schitteren. Spoiler: Argentinië heeft niet echt een goed team. Paulo Dybala en Sergio Agüero zijn net als Messi van wereldklasse, maar daar heb je het al: ook aanvallers. De keepers en de achterhoede van Argentinië (sorry, Tagliafico-fans) zijn pure middelmaat. Dat wordt dus niks.