Opmerkelijk probleem voor Deense WK-ganger: 'Ik moet letten op de broeken'

Opmerkelijk probleem voor Deense WK-ganger: 'Ik moet letten op de broeken'

11-06-2018 15:49
26

Thomas Delaney moet hopen dat Denemarken op het WK niet Mexico, Nigeria of Saudi-Arabië treft. De Deense international heeft grote problemen om rood en groen te onderscheiden.

Denemarken oefende zaterdag in het rood tegen Mexico, dat zoals altijd in het groen speelde. Het was voor Delaney een lastige wedstrijd, want hij kon zijn ploeggenoten en tegenstanders niet goed uit elkaar houden. Dat laat de middenvelder, die kleurenblind is als het om de kleuren rood en groen gaat, weten aan radiozender P3.

"Als ik beide kleuren naast elkaar ziet, dan herken ik hij vaak de verschillen. Maar ik kom soms in de problemen als dingen snel gaan en ik mensen vanuit mijn ooghoeken zie", bekent hij in de aanloop naar het WK. "Met Werder Bremen speelde ik ook vaak in het groen tegen spelers met een rood shirt. Maar dan ging het vaak goed omdat ik op de broeken lette. Maar wij en Mexico droegen dezelfde witte broek."

De 26-jarige Delaney heeft hoogstwaarschijnlijk een basisplaats bij Denemarken, dat het in de groepsfase opneemt tegen Peru (16 juni), Australië (21 juni) en Frankrijk (26 juni). Australië heeft overigens een groen uittenue. Volgend seizoen speelt Delaney bij Borussia Dortmund, dat hem voor twintig miljoen euro kocht van Werder Bremen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie