Jackpot voor VI-mannen: half miljoen voor Derksen en Gijp, zeven ton voor Genee

Jackpot voor VI-mannen: half miljoen voor Derksen en Gijp, zeven ton voor Genee

12-06-2018 07:42
52

De overstap naar John de Mol heeft Johan Derksen, Wilfred Genee en René van der Gijp bepaald geen windeieren gelegd. De drie Voetbal Inside-frontmannen keren RTL deze zomer de rug toe en kunnen een flinke salarisverhoging tegemoet zien.

Derksen en Van der Gijp kunnen jaarlijks anderhalve ton meer bijschrijven, onthullen Michel van Egmond en Jan Hillenius in hun nieuwe boek Inside. Volgens zakenblad Quote verdienden de twee vaste analisten bij RTL nog 350 duizend euro per jaar. Na de zomer zal deze vergoeding dus verhoogd worden naar een half miljoen per seizoen.

Genee gaat er zelfs nog verder op vooruit. De presentator van de mateloos populaire talkshow incasseerde net als zijn VI-collega's 3,5 ton per jaar, maar zijn salaris wordt door De Mol verdubbeld naar 700 duizend euro. Genee zal bovendien de vrijheid krijgen om nog meer programma's te produceren en te presenteren.

De VI-mannen zijn na de zomer waarschijnlijk op Veronica te bewonderen. Voordat het zover is, sluiten ze hun RTL-tijd af met de talkshow VI Oranje blijft thuis, die maandagavond van start ging.