Voormalig Feyenoord-miskoop getipt als WK-uitblinker: 'Moet zijn belofte inlossen'

Voormalig Feyenoord-miskoop getipt als WK-uitblinker: 'Moet zijn belofte inlossen'

12-06-2018 08:00
12

Fyodor Smolov speelde tijdens het seizoen 2010/2011 zonder al te veel succes voor Feyenoord, maar heeft zich sindsdien ontwikkeld tot een dragende speler in het Russische nationale team. De spits van FK Krasnodar kan zelfs uitgroeien tot één van de revelaties op het WK, denkt Igor Korneev.

"Let op Smolov", kondigt Korneev, die ook een verleden heeft als Feyenoord-aanvaller, aan in gesprek met De Telegraaf. Smolov debuteerde in 2012 namens Rusland en heeft sindsdien twaalf keer gescoord in 32 interlands. "Met 28 jaar is hij een ervaren speler die zijn belofte nu moet inlossen. Als hij tenminste speelt, want niemand is nog zeker van zijn basisplaats."

De Russen hebben verder weinig spelers van naam rondlopen, vindt Korneev. De oud-aanvaller heeft echter hoge verwachtingen van Alexander Golovin (CSKA Moskou). "Een spelbepalende middenvelder, pas 22 jaar en al drie seizoenen bij het nationale elftal. Hij staat in de belangstelling van clubs uit de Europese topcompetities." Ook de geroutineerde doelman Igor Akinfeev, eveneens actief voor CSKA, kan Korneev bekoren. "Hij zat sportief en mentaal in een dal, maar kruipt daar langzaam uit. Kan hij op het WK zijn oude vorm terugvinden, dan heeft Rusland een prima keeper."

Rusland opent donderdag het WK in eigen land met een wedstrijd tegen Saudi-Arabië. Daarna speelt het tegen Egypte en Uruguay.