Oud-Ajacied over 'arrogante' Zlatan: 'Geef me de bal, ik ga alles kapot maken'

Oud-Ajacied over 'arrogante' Zlatan: 'Geef me de bal, ik ga alles kapot maken'

12-06-2018 11:16
27

Oud-Ajacied Wamberto had niet direct een hoge pet op van Zlatan Ibrahimovic. "Toen hij net bij Ajax kwam dacht ik: die jongen is wel een beetje arrogant", zo onthult hij op het digitale huis van de Amsterdammers.

In een vraaggesprek met Dillon Hoogewerf vertelt Wamberto over de Zweedse spits. "Ik kan me nog herinneren dat Marco van Basten assisteerde bij de training. Zlatan was een 2-spitsensysteem gewend en Van Basten legde continu het spel stil om hem uit te leggen wat er van een Ajax-spits werd verwacht. Zlatan zei: 'Kom op, in jouw tijd werd er nauwelijks gelopen!’ Van Basten lachen: 'Luister nou maar Zlatan', zei hij. Dat deed hij en hij heeft het waargemaakt."

Al snel kreeg de kleine Braziliaan dan ook respect voor de spits. "Ik leerde snel de echte Zlatan kennen: wat een mentaliteit. Wat een kracht, hij traint en werkt als een bezetene. Hij heeft een groot hart en een ongelofelijk karakter. Soms zei hij: 'Geef me de bal, ik ga alles kapot maken.' Dat was geen grootspraak, dat deed hij dan ook echt."

De rappe buitenspeler stelt verder dat zijn oorspronkelijke positie nummer 10 was, maar dat hij bij Ajax al snel naar de flank verhuisde. "Op nummer 10 stond natuurlijk Jari Litmanen, dus die positie kon ik vergeten.''