Van der Vaart: Ik ben toen echt een paar keer in slaap gevallen, verschrikkelijk

Van der Vaart: "Ik ben toen echt een paar keer in slaap gevallen, verschrikkelijk"

13-06-2018 14:11
10

Rafael van der Vaart heeft hoge verwachtingen van het WK in Rusland. Ondanks dat Oranje er niet bij is, zit de oud-international voor de buis gekluisterd.

Van der Vaart is de komende weken analist namens de NOS. Twee jaar geleden, tijdens het EK van 2016, maakte hij zijn debuut bij de omroep. "Ik ben toen echt een paar keer in slaap gevallen, verschrikkelijk", zegt hij op de website van de NOS. "Ik dacht dat het aan mij lag. Kom ik een keer als analist, kijk ik elke keer naar een dramatische wedstrijd..."

De 109-voudig international is nu een stuk optimistischer. "Ik denk dat het wel een mooi WK wordt. Dat baseer ik op een fantastisch Champions League-seizoen. Veel goals, niet van dat compacte gedoe. Lekker naar voren en maar zien waar het schip strandt."

Van der Vaart verheugt zich op een groot aantal spelers. "Antoine Griezmann, Isco, Modric. Maar ook van een Sergio Ramos kan ik gewoon genieten, hoor. En even kijken of Lionel Messi het kan waarmaken. Bij zijn status hoort een WK-titel." Zijn topscorer? "Dan zet ik toch mijn geld op Griezmann."