Ziyech: 'Ze hadden nog kunnen aankloppen, maar was al niet meer genoeg geweest'

Ziyech: 'Ze hadden nog kunnen aankloppen, maar was al niet meer genoeg geweest'

15-06-2018 07:03
126

Hakim Ziyech staat nog steeds achter zijn keuze voor Marokko in plaats van Nederland. De spelmaker van Ajax voelde meer bij de Marokkaanse bond dan bij de KNVB.

"Laat ik vooropstellen dat het mijn eigen keuze is geweest", zegt Ziyech vrijdag in een interview met het Algemeen Dagblad. "En die was voor een groot deel gebaseerd op trots. Ja, ze hadden misschien nog een keertje kunnen aankloppen, dat is na het vertrek van Guus Hiddink niet meer gebeurd. Maar zoals ik er nu naar kijk, was dat waarschijnlijk ook al niet meer genoeg geweest. Ik voelde steeds meer dat Marokko de juiste keuze zou zijn."

Ziyech bedankte voor de eer en koos voor het Marokkaanse elftal. "Toen ik niet voor Oranje had gekozen, zijn ze er wel meer over na gaan denken, heb ik het idee. Ze belden opeens met Marco Asensio van Real Madrid (halve Nederlander, red.). Marco van Basten zag ik op tv nog weleens kwaad worden als het over deze kwestie ging. Hij noemde ons zelfs 'domme jongens' omdat we voor Marokko kozen."

Ziyech maakte Van Basten ook mee bij sc Heerenveen. "Nee, tussen Van Basten en mij is het nooit iets geworden. Maar kijk naar goede voetballers als Adam Maher en Anwar El Ghazi. Die kozen wel voor Oranje, worden nu niet meer opgeroepen en kunnen nu niet meer terug."