AZ doet zaken in Jupiler League en strikt 'allround keeper' voor vier seizoenen

AZ doet zaken in Jupiler League en strikt 'allround keeper' voor vier seizoenen

15-06-2018 14:54
36

De kogel is door de kerk: Rody de Boer verruilt Telstar voor AZ. De Alkmaarse club bevestigt vrijdag dat de twintigjarige doelman is gecontracteerd.

De Boer maakte afgelopen seizoen indruk bij Telstar en keepte zich daarmee in de kijker bij AZ. Deze week kwam de transfer in een stroomversnelling: de jonge doelman heeft zijn handtekening gezet onder een vierjarig contract. Hij begint bij AZ als tweede keeper achter Marco Bizot.

"Ik had na gesprekken met mensen binnen AZ al snel een goed gevoel bij deze club", reageert De Boer op de clubsite. "De trainingen zijn hier op een veel hoger niveau, dus daar ga ik veel van leren. Wanneer ik na komend seizoen tevreden ben? Als ik mijn debuut in het eerste elftal gemaakt heb."

Max Huiberts, directeur voetbalzaken van AZ, is blij met de komst van De Boer. "Met Rody hebben we echt een allround keeper binnengehaald. We merkten dat hij vastberaden was om naar AZ te gaan. We zijn blij dat Rody ervoor gekozen heeft om de volgende stap in zijn ontwikkeling bij ons te maken."

De 1.90 meter lange De Boer begon zijn carrière bij ADO Den Haag. Zijn debuut in de hoofdmacht en dus een doorbraak bleef uit. In de zomer van 2017 koos de keeper voor Telstar en dat legde hem geen windeieren. Bij de nummer zes van de Jupiler League hield de doelman in 37 wedstrijden elf keer zijn doel schoon.