Uruguay start WK met ontsnapping in 89ste minuut tegen Salah-loos Egypte

15-06-2018 15:50
43

Uruguay is het WK in Rusland begonnen met een benauwde overwinning op Egypte. In Ekaterinenburg, waar Björn Kuipers de scheidsrechter was, viel de beslissing in de 89ste minuut: 0-1. José Gimenez groeide uit tot de held van de natie met zijn rake kopbal.

Het WK donderdagavond met een spectaculaire uitslag in Moskou, waar Saudi-Arabië met 5-0 werd verpletterd door gastland Rusland. Zo leuk als het daar bij vlagen was, zo saai verliep de tweede wedstrijd in groep A. Egypte miste Mohamed Salah, die nog niet helemaal hersteld is van zijn blessure en de hele wedstrijd op de bank bleef. Uruguay trad wél met de sterkste elf aan, maar stelde aanvankelijk teleur.

Het resultaat was een wedstrijd met veel fouten, waarin Uruguay wel het beste van het spel had. In de eerste helft dácht de ploeg van bondscoach Oscar Tabarez op voorsprong te komen, maar Luis Suarez schoot in kansrijke positie in het zijnet. De helft van het stadion dacht dat Suarez scoorde, maar de Uruguayaanse spits werd teruggefloten vanwege buitenspel.

In het vervolg van de wedstrijd ging het van kwaad tot erger voor Suarez. De normaal zo trefzekere aanvaller van FC Barcelona hielp nóg twee droomkansen om zeep. Daardoor bleef het lange tijd 0-0, tot grote frustratie van Suarez. In de slotfase leek de Egyptische doelman Mohamed El-Shenawy bovendien uit te groeien tot de held van de natie door een knal van Edinson Cavani met veel gevoel voor show te keren.

Toch viel er nog een doelpunt in Ekaterinenburg. Cavani raakte eerst nog de paal met een vlammende vrije trap, waarna het verlossende doelpunt uiteindelijk viel in de 89ste minuut. Gimenez, verdediger van Atlético Madrid, torende boven alles en iedereen uit en kopte Uruguay naar de drie punten. Uruguay en Rusland gaan aan kop in groep A met elk drie punten.