Update: 'Cocu hakt de knoop door en wordt zondag of maandag gepresenteerd'

Update: 'Cocu hakt de knoop door en wordt zondag of maandag gepresenteerd'

15-06-2018 20:54
146

Voetbal International weet het zeker: Mark van Bommel en Bert van Marwijk worden volgend seizoen een trainersduo bij PSV. De twee zullen Phillip Cocu gaan opvolgen, die dichtbij een transfer naar het Turkse Fenerbahçe is.

Van Bommel moet in Eindhoven gaan fungeren als hoofdtrainer en Van Marwijk als zijn ervaren assistent. Op dit moment zijn de rollen nog omgedraaid: Van Marwijk leidt Australië tijdens het WK en Van Bommel is één van zijn assistenten. Zodra Cocu en zijn zaakwaarnemer Rob Jansen de laatste formaliteiten met Fenerbahçe hebben afgerond, is de weg vrij voor Van Bommel en zijn schoonvader om aan de slag te gaan in het Philips Stadion.

Van Bommel heeft bij PSV O17 pas net zijn eerste seizoen als eindverantwoordelijke achter de rug. De oud-middenvelder van de Eindhovenaren heeft intern echter al veel bewondering geoogst en wordt al langere tijd gezien als de ideale opvolger van Cocu. Als speler heeft Van Bommel een rijk verleden in Eindhoven: tussen 1999 en 2005 pakte hij vier landstitels, één KNVB Beker en wist hij met PSV door te dringen tot de halve finale van de Champions League.

Update 20.54 uur: Cocu heeft de knoop doorgehakt en maakt de overstap naar Fenerbahçe, meldt BeIN Sports. De Nederlandse trainer zou zondag of maandag worden gepresenteerd. Eerder op de avond meldde het Eindhovens Dagblad al dat zaakwaarnemer Rob Jansen inderdaad in gesprek is met de Turkse topclub.