Ziyech én Jahanbakhsh vol ongeloof: 'Hier zo erg naar toegeleefd met z'n allen...'

Ziyech én Jahanbakhsh vol ongeloof: 'Hier zo erg naar toegeleefd met z'n allen...'

15-06-2018 20:36
74

Hakim Ziyech noemt het ongelooflijk dat Marokko vrijdagavond nog met 1-0 verloor van Iran op het WK. De spelmaker speelde de hele wedstrijd, maar kon het verschil ook niet maken voor de Leeuwen van de Atlas.

"We hebben hier zo erg naar toegeleefd met z'n allen. En als het dan niet lukt, moet je gewoon die 0-0 over de streep trekken", sombert Ziyech, die zelf enkele keren dichtbij de openingstreffer van het duel was, in gesprek met de NOS. De Ajacied kreeg al snel een vrije schietkans, maar maaide over de bal heen. "Ik telde hem al", bekent hij. "Maar die bal hobbelde en sprong net voor mijn voet op."

Met wedstrijden tegen Portugal en Spanje nog voor de boeg, wacht Marokko nu al een loodzware opgave om nog door te dringen tot de knock-outfase. Ziyech weigert desondanks aan een snelle exit te denken. "Het is nu even slikken, maar we hebben nog twee wedstrijden. We gaan vechten tot we erbij neervallen", besluit de middenvelder.

Waar Ziyech zeer teleurgesteld, zocht een euforische Alireza Jahanbakhsh kort na afloop nog naar woorden. "Het is moeilijk om mijn gevoelens te beschrijven. We hebben er alles aan gedaan om te winnen", laat de aanvaller van AZ weten. "En dan lukt dat in de laatste minuut; kan niet beter. Ik denk dat iedereen nu de straat op gaat in Teheran om gekke dingen te doen."