Hattrickheld Ronaldo helpt Portugal aan gelijkspel na heerlijke voetbalkraker

15-06-2018 21:53
94

Dankzij een weergaloze Cristiano Ronaldo heeft Portugal in een heerlijke voetbalkraker met 3-3 gelijkgespeeld tegen Spanje in groep B van het WK. De ster van de Europees kampioen scoorde liefst drie keer in Sotsji.

Spanje kende een bewogen week in aanloop naar het duel door het ontslag van bondscoach Julen Lopetegui. Zodoende zat Fernando Hierro vrijdagavond op de bank. Hij zag dat zijn team beroerd uit de startblokken kwam. Al na vier minuten kregen de Portugezen een strafschop, nadat Ronaldo over het been van Real Madrid-ploeggenoot Nacho was gegaan. De sterspeler benutte het buitenkansje feilloos: 1-0.

Na die dreun herpakte Spanje zich knap. Via David Silva, die de bal over het doel kopte, kreeg Spanje al een goede mogelijkheid en niet veel later was het wel raak. Diego Costa duwde Pepe opzij, kapte zich vrij en schoot raak met een strakke uithaal in de linkerhoek. De Spanjaarden leken daarna door te pakken. Isco raakte de lat met een bekeken schot en Andrés Iniesta werkte de bal net naast op aangeven van Jordi Alba. De missers kwamen Spanje duur te staan, want vlak voor rust sloeg Ronaldo weer toe. De aanvaller zag doelman David De Gea mistasten op een afstandsschot.

Zo zocht Portugal met een voorsprong de kleedkamer op, maar in de tweede helft draaide Spanje het in dertien minuten volledig om. Costa maakte eerst zijn tweede treffer. Uit een vrije trap van Silva legde Sergio Busquets de bal met zijn hoofd klaar voor de spits, die trefzeker was. Nog geen vijf minuten later nam Spanje voor het eerst de leiding door een geweldige uithaal van Nacho.

Spanje leek de zege over de streep te trekken, maar dat was buiten Ronaldo gerekend. Met een fantastische vrije trap zorgde hij voor de 3-3.