Nacho scoort en veroorzaakt pingel: 'Ik geef toe dat ik Ronaldo geraakt heb'

Nacho scoort en veroorzaakt pingel: 'Ik geef toe dat ik Ronaldo geraakt heb'

15-06-2018 23:59
24

De wedstrijd tussen Portugal en Spanje kende vele hoogtepunten en één van de hoofdrolspelers was Nacho. De rechtsback maakte een fraai doelpunt (3-2), maar veroorzaakte veel eerder ook een strafschop met een vermeende overtreding op Cristiano Ronaldo.

Al in de derde minuut ging de bal op de stip, toen Nacho een tackle inzette op zijn teamgenoot bij Real Madrid. Hoewel in de media ernstig getwijfeld werd, is de verdediger tegenover AS eerlijk in zijn bewoordingen. "Ik geef toe dat ik Ronaldo geraakt heb, al probeerde ik mijn been nog terug te trekken. En we kennen hem: doelpunten maken is zijn wapen." De toegekende penalty werd feilloos binnengeschoten door de Portugese vedette.

"We vertrekken met een slechte smaak in de mond. We zijn er heel dichtbij geweest, maar het is niet gelukt om te winnen. Uiteindelijk is ook dit voetbal. We moeten erop voorbereid zijn dat dit de volgende keer niet gebeurt", zegt Nacho, die in zijn zestiende interland zijn eerste doelpunt aantekende. "Ik ben blij dat ik daarmee een goede bijdrage heb kunnen leveren."