'Ik had belangrijke aanbiedingen afgeslagen om bij Ajax in het tweede te spelen?'

'Ik had belangrijke aanbiedingen afgeslagen om bij Ajax in het tweede te spelen?'

Gepubliceerd: zaterdag 16 juni 2018 om 11:43za 16-06-2018 om 11:43

Davinson Sanchez stond vlak na zijn transfer naar Ajax raar te kijken toen hij te horen kreeg dat hij met Jong Ajax mee moest doen. De verdediger verwachtte dat hij vanaf het eerste moment in het eerste mocht spelen.

"Ik speelde mijn eerste wedstrijd met Ajax in het tweede team", zegt Sanchez in het FOX Sports-programma Phenoms. "Dat vond ik maar niets. Ik had belangrijke aanbiedingen afgeslagen om hier in het tweede te spelen? Ik zei tegen de trainer: ik ben gekomen voor het eerste. Een week later speelde ik bij het eerste en daar ben ik niet meer weggegaan."

Sanchez maakte voor vijf miljoen euro de transfer van Atlético Nacional naar Ajax. "Ik wist dat ik bij Ajax ervaring kon opdoen door op Europees niveau te spelen. De eerste twee maanden zijn wel moeilijk geweest. Het is lastig als je de taal niet spreekt. Op het veld wil je kunnen communiceren met je teamgenoten. Om te zeggen: ik ga naar voren, kom mee. Het is moeilijk als dat niet kan. Wat gebeurt er als ik niet kan presteren zoals ik wil?"

Na een bijzonder indrukwekkend seizoen stond Sanchez op het lijstje van veel Europese clubs. Het werd uiteindelijk Tottenham Hotspur. Sanchez: "Als je een betere optie hebt, ben je in je hoofd al bezig met de volgende stap. Alles staat stil tot je weet of je gaat of niet. Het hangt van die beslissing af."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws