Vraagtekens bij 'te snelle' miljoenentransfer PSV: Vaak een niet-positieve rol

Vraagtekens bij 'te snelle' miljoenentransfer PSV: "Vaak een niet-positieve rol"

18-06-2018 12:33
36

Foppe de Haan vraagt zich hardop af of Denzel Dumfries toe is aan een transfer naar kampioen PSV. De voormalig trainer van sc Heerenveen vindt dat er nog het nodige valt aan te merken op het spel van de rechtsback. 

Alles wijst erop dat Dumfries deze maand voor miljoenen euro's naar Eindhoven verkast. PSV en Heerenveen zouden er bijna uit zijn over de de 22-jarige jeugdinternational, die een jaar geleden van Sparta naar Friesland verkaste.

"Hij had eigenlijk nog een jaar moeten blijven om zich verder te ontwikkelen, maar dat vind ik, hè? Ik vond dat er ook nog wel heel wat aan mankeert", stelt De Haan bij Omrop Fryslan. "Hij heeft wel een paar hele mooie momenten gehad, maar in mijn optiek is hij er altijd te vroeg en loopt hij de ruimtes dicht voordat hij er is."

"En als je kijkt naar de goals die we tegen hebben gekregen, had Dumfries ook vaak een niet-positieve rol. Maar: als je naar zijn voorwaarden kijkt, zijn kracht en snelheid, en dat ontwikkelt, dan wordt het een fantastische verdediger."

Volgens de laatste berichten gaat PSV circa zes miljoen euro overmaken naar het Abe Lenstra Stadion voor Dumfries. "Dat is te weinig", vindt De Haan. 

Lees ook: Heerenveen trommelt media op voor persconferentie: twee aanwinsten op komst

No Poll