Lozano niet ineens 10 miljoen meer waard: Ben je gek. Zo werkt het toch niet?

Lozano niet ineens 10 miljoen meer waard: "Ben je gek. Zo werkt het toch niet?"

18-06-2018 15:14
96

Hirving Lozano wordt niet in één klap tien miljoen meer waard door zijn doelpunt voor Mexico in de WK-wedstrijd tegen Duitsland. Dat stellen de gelauwerde zaakwaarnemers Sören Lerby en Kees Ploegsma senior. Toch is goed nieuws voor PSV.

"Het valt natuurlijk wel op als je scoort op zo'n bühne", zegt Lerby, spelersmakelaar en ex-middenvelder van onder meer PSV, tegen het Eindhovens Dagblad. "Iedereen heeft die wedstrijd tegen Duitsland gezien. Als je een goed WK speelt, gaat je marktwaarde omhoog."

Maar een waardestijging van tien miljoen euro is onzin. Lerby: "Ben je gek. Zo werkt het toch niet? Hij is uit Mexico naar Nederland gekomen en heeft het hier goed gedaan. Maar het gaat erom of je over een langere periode goed speelt. Dat is wat telt. Hoe speelt hij straks zijn tweede wedstrijd op het WK? We zijn net begonnen."

Ploegsma senior, voormalig PSV-manager en zaakwaarnemer, is gecharmeerd van Lozano. "Hij heeft bevestigd dat het een mannetje is dat goals kan maken. Zijn waarde zal niet gezakt zijn. Misschien levert hij nu een paar miljoen extra op. Van gekkigheid wordt door clubs van alles gedaan, probeer zijn waarde dan maar eens in te schatten."

Op de website transfermarkt.de wordt de transferwaarde van Lozano geschat op 25 miljoen euro. Ploegsma: "Dat lijkt me wel erg veel. Hij heeft afgelopen jaar goede doelpunten gemaakt, maar ook een periode een aardige dip gehad. Ik schatte hem voor het WK in op 15 miljoen. Dat zal nu 20 zijn. (...) Het blijft gokken."

No Poll