Kane zorgt voor opluchting en kopt Engeland in blessuretijd langs Tunesië

18-06-2018 21:54
52

Engeland is in de eerste wedstrijd op het WK met de schrik vrijgekomen. Tegenstander Tunesië leek te stunten en er met een punt vandoor te gaan, maar topschutter Harry Kane tekende in de blessuretijd voor de winnende goal: 2-1.

Engeland leek op weg naar een grote uitslag tegen Tunesië, maar miste kans na kans. De ploeg van bondscoach Gareth Southgate kon al na twee minuten op voorsprong komen door Jesse Lingard, die in de eerste helft een aantal grote mogelijkheden onbenut liet.

Nadat de Engelsen een aantal kansen gemist hadden, opende Kane na tien minuten spelen de score. Een kopbal van John Stones werd door keeper Mouez Hassen gepareerd, maar de spits van Tottenham Hotspur was er als eerste bij om de rebound van dichtbij binnen te schieten. Hassen raakte even daarvoor geblesseerd en moest zich na het doelpunt noodgedwongen laten wisselen.

Er leek geen vuiltje aan de lucht voor Engeland, dat vrolijk door ging met het creëren van kansen, maar ineens kantelde de wedstrijd. Tunesië, dat tot dat moment nog geen serieuze kans had gekregen, kreeg ineens een strafschop nadat Kyle Walker een domme overtreding maakte op Fakhreddine Ben Youssef. Ferjani Sassi schoot de bal achter Jordan Pickford: 1-1.

Engeland was heel even van de leg, maar kreeg voor rust nog een paar kansen om weer op voorsprong te komen. De ongelukkige Lingard miste in een minuut tijd twee grote mogelijkheden.

Ook in de tweede helft was Engeland een stuk sterker dan Tunesië, maar de hechte Afrikaanse defensie kon maar niet uit elkaar worden gespeeld. De Tunesiërs, die nog nooit een WK-duel wonnen, begonnen te geloven in een stunt. Southgate wisselde aanvallend en bracht Marcus Rashford voor Raheem Sterling. Het was voor Tunesië vooral zaak om tegen te houden. De Afrikanen waren nog maar amper op de helft van Engeland te vinden.

Engeland leek teleurstellend te beginnen aan het WK, maar in de blessuretijd werd de ploeg gered door Kane, die helemaal vrij stond, uit een corner binnen kon koppen en daarmee voor grote opluchting zorgde: 2-1. Tunesië slaagde er niet in om het vierde WK-punt ooit binnen te slepen.