'Jones-vervanger' tekent tot 2019 in De Kuip: Dit voelt écht fantastisch

'Jones-vervanger' tekent tot 2019 in De Kuip: "Dit voelt écht fantastisch"

19-06-2018 17:15
16

Feyenoord ziet het zitten in Elber Evora. De Rotterdamse topclub maakt dinsdagmiddag via de officiële kanalen bekend dat de goalie tot medio 2019 is vastgelegd. Zijn werkgever heeft daarbij de optie om de verbintenis met een jaar te verlengen. 

"Dit voelt écht fantastisch", wordt de achttienjarige Evera geciteerd op het digitale thuis van Feyenoord. "Het is een jongensdroom. Als keeper zijn de kansen om door te stromen niet zo heel groot, dus dat maakt me extra trots. En ik vind Feyenoord de mooiste club van de wereld. Ik speel hier sinds kleins af aan, al vanaf mijn tiende. Dit is daarom een prachtig moment. Mijn doel is natuurlijk om ooit in Feyenoord 1 te keepen."

Technisch directeur Martin van Geel is enthousiast over de jonge goalie. "Elber heeft op Feyenoord Academy leren vechten voor zijn plek als doelman. Dit eerste contract is een stimulans voor hem om te blijven knokken en hem kennende zal hij die kans met beide handen aangrijpen. Hij heeft een focus zoals we die vaker bij keepers zien en hij is zowel fysiek als mentaal erg sterk."

Feyenoord meldt verder dat Evora volgende week aansluit tijdens de eerste training van de club in aanloop naar het nieuwe seizoen. Zolang Brad Jones met Australië actief is op het WK in Rusland, blijft trainer Giovanni van Bronckhorst een beroep doen op de tiener.