Van Seumeren maakt zich kwaad over PSV, Ajax en Feyenoord: Twaalf spelertjes!

Van Seumeren maakt zich kwaad over PSV, Ajax en Feyenoord: "Twaalf spelertjes!"

20-06-2018 08:00
198

FC Utrecht-eigenaar Frans van Seumeren luidt de noodklok. Hij vindt het schandalig dat Nederlandse topclubs talentjes wegkapen uit de jeugdopleidingen van Utrecht en andere Nederlandse ploegen. 

In gesprek met Voetbal International begint Van Seumeren aan zijn tirade. "Wat ik graag even wil aankaarten nu we het over jeugd hebben: de top-drie heeft twaalf spelertjes van onze Onder-11 benaderd. Twaalf! Vijf jongetjes zijn we daardoor kwijtgeraakt. We hebben de hoogste graad van opleiden. We investeren er veel geld in. Maar ouders laten zich gek maken door de topclubs."

"Die jongens moeten vervolgens wisselen van school en sociale omgeving. Dat is niet alleen een klacht van ons, maar van veel clubs. Een groot probleem in ons voetbal en voor mij een enorme frustratie."

Van Seumeren vindt het onbegrijpelijk. "In deze regio zit enorm veel talent. Bij Oranje Onder-17 dat Europees kampioen werd, spelen drie Utrechters. Twee van hen zitten alweer bij Ajax. Er zou een gentlemen's agreement moeten komen, om te garanderen dat clubs bereid blijven te investeren in jeugd. Ik zou zeggen: geen spelers tot zestien jaar weghalen. We hebben dat ooit al eens bij de KNVB gelanceerd, maar dat is nooit wat geworden."

No Poll