Willem II stelt oude bekende aan als teammanager: 'Belang functie flink veranderd'

Willem II stelt oude bekende aan als teammanager: 'Belang functie flink veranderd'

20-06-2018 10:06
11

Willem II heeft oud-speler Jos van Nieuwstadt aangesteld als nieuwe teammanger. Hij gaat per 1 juli aan de slag in Tilburg en volgt Mischa Rook op. 

Dat melden de Tricolores op de eigen website. Van Nieuwstadt stroomde vanuit de jeugd van Willem II door naar het eerste elftal. Als speler stond hij 138 competitiewedstrijden binnen de lijnen voor de Tilburgers.

Van Nieuwstadt laat op de site van Willem II weten dat de rol van een teammanager de afgelopen jaren flink veranderd is. "Zeker als buitenlandse speler krijg je veel op je bordje als je bij een club binnenkomt. Huisvesting, auto, verzekeringen, noem maar op. Het is erg fijn als er dan iemand is die je overal bij kan en wil helpen. Een teammanager is een constante factor binnen een club, die spelers wil ontlasten en thuis laten voelen."

"Teammanager bij 'mijn club' lijkt me een erg mooie baan en ik denk dat de functie goed bij me past. Ik regel graag dingen, stel mensen graag op hun gemak en wil spelers zorgen uit handen nemen, zodat ze op het veld alleen presenteren aan hun hoofd hebben", aldus Van Nieuwstadt.