'Ajax bereikt akkoord met Tadic en breekt clubrecord voor Ziyech-opvolger'

'Ajax bereikt akkoord met Tadic en breekt clubrecord voor Ziyech-opvolger'

21-06-2018 06:17
295

Ajax heeft met Dusan Tadic een persoonlijk akkoord bereikt over een contract voor vier jaar, meldt De Telegraaf donderdag. De Amsterdammers hopen de megatransfer binnen 24 uur af te ronden.

Tadic wordt in Amsterdam gezien als dé opvolger van Hakim Ziyech, die Ajax zo goed als zeker gaat verlaten. Er werd door de buitenwacht getwijfeld of de Servische middenvelder van Southampton wel haalbaar zou zijn, maar De Telegraaf meldt dat een transfer aanstaande is. Financieel directeur Jeroen Slop en directeur spelersbeleid Marc Overmars zijn naar Southampton gevlogen om de overgang vorm te geven.

Tadic heeft een behoorlijk prijskaartje. Naar verluidt legt Ajax een bedrag van 17,1 miljoen euro neer: een clubrecord. Ajax betaalde niet eerder zoveel geld voor een speler. Miralem Sulejmani (sc Heerenveen) gold hiervoor als recordaankoop van de Amsterdammers.

In het contract van Tadic stond een degradatieclausule van tien miljoen pond (11,3 miljoen euro), mocht Southampton naar het Championship degraderen. Mede door de inbreng van Tadic handhaafden The Saints zich, waardoor de prijs een stuk hoger uitvalt. 

Ajax heeft veel uit de kast moeten halen om de transfer van Tadic mogelijk te maken. De Serviër zal in Amsterdam tot de grootverdieners gaan behoren en kan rekenen op een riante bonusregeling als Ajax zich plaatst voor de groepsfase van de Champions League. Ook deelt Tadic mee bij een eventuele vervolgtransfer en heeft hij van Ajax de toezegging gekregen dat de club na twee seizoenen meewerkt aan een nieuwe move.