Update: KNVB gaat ultieme poging doen om videoscheids tóch in te voeren

Update: KNVB gaat ultieme poging doen om videoscheids tóch in te voeren

Gepubliceerd: zondag 24 juni 2018 om 17:10zo 24-06-2018 om 17:10

Het is nog maar de vraag of er bij de start van de Eredivisie met een videoscheids kan worden gewerkt. Er dreigt namelijk een tekort aan videoscheidsrechters. 

Dat meldt de KNVB. Het voornemen om de Video Assistant Referee (VAR) in te voeren wordt mogelijk uitgesteld doordat de onderhandelingen over de arbeidsvoorwaarden voor arbiters zijn vastgelopen.

De afgelopen maanden is er intensief overleg gevoerd tussen de KNVB en de BSVB (belangenvereniging scheidsrechters). De KNVB heeft een pakket van arbeidsvoorwaarden aangeboden, maar de BSBV is daar niet mee akkoord gegaan. Belangrijkste breekpunt in de onderhandeling is dat de BSBV invloed wil hebben op het aanstellingsbeleid. De KNVB wil op basis van kwaliteit per wedstrijdronde scheidsrechters kunnen benoemen.

Toch geeft de voetbalbond het nog niet helemaal op. Momenteel kijkt de KNVB naar alternatieven.  De KNVB zal vacatures uitschrijven en videoscheidsrechters aannemen en eventueel opleiden. De VAR moet komend seizoen worden ingezet tijdens de Johan Cruijff Schaal, de competitie, de play-offs en in een deel van het bekertoernooi, waaronder de finale.

Update 24/6 17.10: De KNVB meldt zondag in een statement dat er aanstaande dinsdag in Zeist een gesprek zal plaatsvinden tussen de bond en de BSBV, de belangenvereniging van scheidsrechters. 

'Het overleg is bedoeld om uit de impasse te komen in de discussie over de arbeidsvoorwaarden voor videoscheidsrechters. Als gevolg van die impasse dreigt de invoering van de Video Assistent Referee met een jaar uitgesteld te worden. De KNVB en de BSBV zetten echter alles op alles om het komende seizoen wel te kunnen starten.'

Lees meer over: Eredivisie

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws