Heracles haalt spits transfervrij op bij Jong PSV: 'Een warm gevoel, een klik'

Heracles haalt spits transfervrij op bij Jong PSV: 'Een warm gevoel, een klik'

21-06-2018 18:07
32

Heracles Almelo heeft Joey Konings transfervrij overgenomen van PSV. De twintigjarige spits tekent in Almelo een tweejarig contract getekend met een optie voor nog een seizoen.

Konings speelde jarenlang in de jeugdopleiding van PSV. Vorig seizoen maakte hij in veertien duels voor Jong PSV één doelpunt. "Toen ik mij voor het eerst bij Heracles Almelo meldde, had ik gelijk een warm gevoel, een klik", legt Konings uit op de clubsite van de Heraclieden. "Ik wil mij bij Heracles Almelo bewijzen en speelminuten maken. Komend seizoen speel ik met rugnummer 25. Ik hoop belangrijk te worden voor deze club."

Technisch manager Mark-Jan Fledderus legt uit waarom Konings is vastgelegd. "Met Joey Konings halen wij iemand binnen die in onze ogen de potentie en het talent heeft om zich bij ons snel verder te ontwikkelen. Joey heeft de hele jeugdopleiding van PSV doorlopen en is daar altijd een groot talent geweest."

Doorbreken in Eindhoven lukte Konings niet. "Bij PSV is het hem net niet gelukt om door te breken door concurrentie en enkele blessures op de verkeerde momenten. Joey is een linksbenige aanvaller die in de spits kan spelen, maar eventueel ook vanaf de rechterkant. Het is een speler met scorend vermogen en een enorme drive in zijn spel."