Ajax presenteert nieuw thuisshirt met opvallende verwijzing naar EK '88

Ajax presenteert nieuw thuisshirt met opvallende verwijzing naar EK '88

Gepubliceerd: vrijdag 22 juni 2018 om 10:50vr 22-06-2018 om 10:50

Ajax heeft vrijdag zijn nieuwe thuistenue gepresenteerd. Het rood-witte shirt zit komend seizoen tijdens alle wedstrijden in de Johan Cruijff Arena om de schouders van de spelers.

In de rode baan is een subtiele verwijzing gemaakt naar de Adidas-shirts van het EK in 1988, zo meldt de club in een communiqué. Het shirt is nauwelijks te onderscheiden van het thuisshirt dat Ajax in het seizoen 2012/2013 droeg.

Zo zijn de rode strepen van kledingsponsor Adidas terug op de mouwen en heeft het shirt een v-hals. Anders is het ruitmotief dat in de rode baan verwerkt is: gebaseerd op, zoals de club het noemt, het succes dat het Nederlands elftal behaalde in 1988 met Ajax-spelers als Aron Winter, Marco van Basten en Frank Rijkaard. In de nek is er wederom plaats voor de drie Amsterdamse kruizen.

In een eerder stadium presenteerde Ajax al het shirt dat gedragen wordt tijdens uitwedstrijden. Op vreemde bodem zal de ploeg van Erik ten Hag vooral aantreden in zwarte shirts met witte en gouden details. Na het afgelopen seizoen werd er al een oefenwedstrijd gespeeld in het nieuwe uitshirt.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws