PEC Zwolle maakt transfer van 'levensgevaarlijke speler' wereldkundig

PEC Zwolle maakt transfer van 'levensgevaarlijke speler' wereldkundig

Gepubliceerd: vrijdag 22 juni 2018 om 16:37vr 22-06-2018 om 16:37

Het is officieel: Mike van Duinen verruilt Excelsior voor PEC Zwolle. De 26-jarige aanvaller zette vrijdag zijn handtekening onder een contract voor drie seizoenen in Overijssel.

De overgang hing al even in de lucht, maar beide clubs steggelden lang over de transfersom. PEC wilde niet verder gaan dan 750.000 euro, waar Excelsior 825.000 euro verlangde. De Kralingers zouden mede op aandringen van Van Duinen toch overstag zijn gegaan.

Van Duinen was afgelopen seizoen met acht goals in 29 competitieduels belangrijk voor Excelsior. Eerder speelde hij voor Roda JC, ADO Den Haag en Fortuna Düsseldorf. "PEC Zwolle is naast een fantastische club ook een hele mooie en logische vervolgstap in mijn carrière", stelt de spits. "De club heeft de afgelopen jaren laten zien dat het geen grijze muis is in de Eredivisie."

Technisch directeur Gerard Nijkamp is in zijn nopjes. "Iedereen die de Eredivisie volgt weet dat Mike een levensgevaarlijke speler is wanneer hij de bal in of rondom het strafschopgebied krijgt aangespeeld. Wij hebben hem al geruime tijd op de korrel en zien in Mike een voorbereider, aanspeelpunt en afmaker."

Poll

Een mooie transfer voor Van Duinen?

(1433 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws