Geblesseerde Ajacied kweekt spiermassa: Ik wil als 'een bom' terugkomen

Geblesseerde Ajacied kweekt spiermassa: "Ik wil als 'een bom' terugkomen"

22-06-2018 16:57
22

Vaclav Cerny is op de weg terug na een gescheurde kruisband. De twintigjarige aanvaller staat inmiddels weer op het veld bij Ajax en voelt zich sterker dan ooit.

"Ik ben tijdens mijn revalidatie vier kilo aangekomen in zo'n vijf maanden tijd en dat is puur spiermassa. Dat is best veel voor mij, want ik kom niet zo makkelijk aan", zegt Cerny in een interview met Ajax Life. "Ik wil natuurlijk wel lichtvoetig blijven als buitenspeler en dat blijf ik ook, maar ik kon fysiek wel wat extra's gebruiken en dat is me nu gelukt."

Hoewel de vleugelaanvaller op de weg terug is, traint hij nog niet mee met de groep. Ook het trainingskamp in Duitsland laat hij schieten. "Met mijn blessure ben je wel echt acht of negen maanden zoet. Ik ga nu naar de zevende maand. Ik heb echt hele moeilijke dagen gekend, dat zeg ik je eerlijk. Ik heb echt heel diep nagedacht over wat het inhoudt om prof te zijn. Ik kwam erachter dat het ook een positieve kant heeft dat ik deze blessure heb opgelopen."

"Dat klinkt misschien heel raar, maar je leert er gewoon heel veel van", vervolgt Cerny. "Ik denk echt dat ik hier sterker uitkom. Ik weet op voorhand niet hoe het voetballen straks weer gaat, maar ik heb wel het gevoel dat ik veel sterker ben geworden, niet alleen fysiek, maar ook mentaal."

Zodra hij fit is, wil Cerny zich laten zien aan de technische staf van Ajax. "Ik wil als 'een bom' terugkomen. De huidige trainers kennen mij nog niet goed. Toen zij kwamen, kampte ik al met een blessure. Dus ik wil de staf straks op de training laten zien dat ik er weer ben. Ik zie dat echt als een heel mooie kans."

No Poll