Heracles Almelo shopt bij FC Groningen: Ik had gelijk een goed gevoel

Heracles Almelo shopt bij FC Groningen: "Ik had gelijk een goed gevoel"

22-06-2018 21:24
13

Heracles Almelo heeft de komst van Yoëll van Nieff bevestigd. De verdediger komt transfervrij over van FC Groningen, waar zijn contract niet werd verlengd. Bij Heracles tekent Van Nieff voor twee jaar, met een optie voor nog een seizoen.

Van Nieff had bij Groningen geen toekomst meer. De 25-jarige verdediger werd twee keer verhuurd door de Trots van het Noorden. Een keer aan FC Dordrecht en een keer aan FC Dordrecht. De afgelopen twee seizoenen kwam hij 44 keer in actie voor Groningen. Nu transfereert hij naar Almelo. Lokale media als RTV Noord en TC Tubantia kondigden de overstap van Van Nieff donderdag al aan.

"Het klikte meteen toen ik bij Heracles Almelo binnenkwam, ik had gelijk een goed gevoel", zegt Van Nieff op de clubsite van Heracles. "Ik kreeg veel vertrouwen vanuit de club en vanuit de nieuwe trainer. Ik heb veel zin in dit nieuwe avontuur!"

Technisch manager Mark-Jan Fledderus beschrijft Van Nieff. "We zijn heel blij met Yoëll van Nieff als aanwinst. Yoëll is een multifunctionele linksbenige speler die als linksback, linker centrale verdediger en als middenvelder uit de voeten kan. Wij halen hem vooral met het oog op de positie links op het middenveld, waarbij het een voordeel is dat hij multifunctioneel inzetbaar is."