Zwitserland verslaat Servië in blessuretijd: Servië - Brazilië wordt kraker

22-06-2018 21:54
37

Zwitserland heeft een bloedstollend voetbalgevecht van Servië gewonnen. De wedstrijd leek in een gelijkspel te eindigen, maar in de blessuretijd scoorde Xherdan Shaqiri: 1-2. Daardoor belooft het duel tussen Brazilië en Servië van volgende week een absolute kraker te worden.

Servië schoot uit de startblokken en kwam al na vijf minuten op een 1-0 voorsprong. Zwitserland-doelman Yann Sommer kon een kopkans van Aleksandar Mitrovic nog onschadelijk maken, maar een minuut later was het wél raak. De assist kwam van Ajax-doelwit Dusan Tadic, die de hele wedstrijd een prima indruk achterliet. Mitrovic kopte uitstekend binnen: 1-0. Servië heerste en het leek wachten op de 2-0, maar die viel niet.

Pas na een half uur kreeg Zwitserland de eerste kans. Daarna nam Servië de regie weer over. Tadic bleek bij vlagen een plaag voor de Zwitserse defensie. De aanvaller van Southampton strooide met voorzetten, waar zijn ploeggenoten niet van konden profiteren. Vlak voor rust kreeg hij zelf een grote kans, maar zijn volley ging over.

Het begin van de tweede helft was voor Zwitserland. Granit Xhaka maakte een paar minuten na de onderbreking op schitterende wijze gelijk. De Arsenal-middenvelder twijfelde niet bij een afvallende bal en schoot snoeihard binnen. Een minuut later stuurde Shaqiri twee man het bos in, waarna hij van buiten het strafschopgebied op de kruising schoot.

De storm van Zwitserland ging liggen, waarna Servië weer gevaarlijk werd. Mitrovic had alle recht op een strafschop, nadat hij door twee spelers van Zwitserland naar beneden werd getrokken. De scheidsrechter wilde van niets weten en maakte ook geen gebruik van de VAR.

Zwitserland zette alles op alles om de winst alsnog uit het vuur te slepen, want bij een gelijkspel zou het zo goed als zeker gedaan zijn. Op het moment dat de wedstrijd in 1-1 leek te eindigen, maakte Shaqiri er na een indrukwekkende sprint in de blessuretijd alsnog 1-2 van. Zwitserland klimt over Servië heen is nu samen met Brazilië koploper. Servië staat derde en neemt het volgende week woensdag op tegen de Brazilianen. Costa Rica is uitgeschakeld.