'Raiola is in Italië om te praten over transfer van Ajacied voor 50 miljoen'

'Raiola is in Italië om te praten over transfer van Ajacied voor 50 miljoen'

24-06-2018 07:05
80

Matthijs de Ligt blijft een geliefd onderwerp in de buitenlandse voetbalpers. De verdediger van Ajax wordt dit weekeinde door geruchtenmachine Calciomercato andermaal in verband gebracht met een transfer naar Juventus.

De defensie van de Oude Dame ondergaat deze zomer een flinke verandering. Zo zijn doelman Gionluigi Buffon, Stephan Lichtsteiner en Kwadwo Asamoah al vertrokken, maar ook centraal achterin wacht een renovatie. Daniel Rugani mag bij een bod van 35 tot 40 miljoen euro naar Chelsea, terwijl Juve weinig toekomst ziet in Mehdi Benatia. De Marokkaans international staat in de belangstelling van Olympique Marseille en moet zo'n vijftien miljoen kosten.

Volgens Calciomercato heeft de Italiaanse kampioen twee vervangers op het oog: Diego Godín en De Ligt. De 32-jarige Uruguayaanse stopper moet Juventus van de nodige routine voorzien. Hij heeft een ontsnappingsclausule van twintig miljoen euro in zijn contract bij Atlético Madrid en Juventus overweegt serieus om van die optie gebruik te maken. Godín moet in dat geval een duo vormen met De Ligt in het Allianz Stadium in Turijn.

Mino Raiola, de zaakwaarnemer van de achttienjarige Ajacied, is al op bezoek geweest in Vinovo, waar het trainingscomplex van Juve zich bevindt. De gesprekken zouden wel eens op korte termijn kunnen overgaan in serieuze onderhandelingen. Juventus lijkt het prijskaartje van veertig tot vijftig miljoen acceptabel te vinden, maar heeft wel concurrentie van FC Barcelona en Tottenham Hotspur.