Flinke concurrentiestrijd bij Ajax: 'En misschien wel met Hakim, leuk toch?'

Flinke concurrentiestrijd bij Ajax: 'En misschien wel met Hakim, leuk toch?'

24-06-2018 07:29
67

Zakaria Labyad acteerde in het oefenduel van Ajax met VVSB (7-0) als linksbuiten. Dat is niet de enige positie waar de van FC Utrecht overgekomen speler zich op richt, hoewel met Dusan Tadic een concurrent onderweg is naar Amsterdam.

"Ik houd overal rekening mee. Vandaag was dat linksbuiten", zegt Labyad tegen Voetbal International. "Als ik daar het team sterker mee kan maken, doe ik het met alle plezier. Ik sta er wel graag, heb er vaker in mijn carrière gespeeld. Ik heb het voordeel dat Ajax heel aanvallend voetbal speelt met opkomende backs. Daardoor kan ik in mijn krachten komen."

Op zijn andere geliefde positie, die van nummer tien, lijkt Labyad er een geduchte concurrent bij te krijgen. Volgens De Telegraaf maakt Dusan Tadic de overstap naar Ajax. "Een heel goede voetballer, maar hij kan ook op verschillende posities spelen. De trainer maakt zijn keuzes en wij als spelers horen dat natuurlijk te accepteren."

Labyad loopt niet weg voor de concurrentiestrijd met de Serviër. "En misschien wel met Hakim Ziyech als die blijft. Leuk toch? We zullen zien wat het team sterker maakt."