'De Jong wil alleen maar naar Barcelona en heeft jawoord gegeven'

'De Jong wil alleen maar naar Barcelona en heeft jawoord gegeven'

25-06-2018 11:27
101

Frenkie de Jong heeft zijn jawoord gegeven aan FC Barcelona. Volgens de Spaanse krant Sport wil de 21-jarige middenvelder alleen een transfer maken naar de Catalaanse grootmacht. 

De Spaanse krant stelt dat Barcelona de Ajacied al langere tijd volgt en ondanks twijfels over zijn fysieke gesteldheid ervan overtuigd is dat hij in de toekomst een belangrijke speler kan zijn voor de Catalanen. Enige moeilijkheid in het verhaal is Ajax. De Amsterdammers hebben deze zomer al afscheid genomen van Justin Kluivert en de verwachting is dat ook Hakim Ziyech vertrekt. Daar wil Ajax het echter bij houden.

Wedden

Meer odds

De Jong heeft inmiddels aangegeven alleen naar Barcelona te willen vertrekken, al is het niet bekend of Barça de transfer deze zomer al rond wil hebben of pas volgend jaar. De Jong heeft wel zijn jawoord gegeven aan Barça, maar de club moet er nog wel zien uit te komen met Ajax.

Ten Hag gaf eerder al aan geen spelers meer te willen verliezen. De trainer stelde toen dat de spelers zelf ook in Amsterdam willen blijven. "Het is een compliment naar de spelers en naar Ajax toe dat er interesse is. Maar ik ga, in samenwerking met de directie, voor een mogelijke transfer leggen. Wij hebben samen gezegd dat we deze kern bij elkaar willen houden", vertelde hij aan FOX Sports.