Update: Van Hooijdonk (18) ondertekent eerste profcontract: Dag in, dag uit

Update: Van Hooijdonk (18) ondertekent eerste profcontract: "Dag in, dag uit"

25-06-2018 13:55
32

Sydney van Hooijdonk heeft bij NAC Breda een krabbel gezet onder zijn eerste profcontract. Hij is direct toegevoegd aan de selectie van het eerste elftal.

Dat meldt Omroep Brabant. Sydney van Hooijdonk is de zoon van oud-international Pierre van Hooijdonk en speelt net als zijn vader in de spits. Daarnaast heeft hij, net als zijn vader, van vrije trappen nemen zijn specialiteit gemaakt. Van Hooijdonk zette maandagmiddag zijn krabbel onder een driejarig contract. De afgelopen seizoenen kwam hij uit voor NAC onder-19. Van Hooijdonk speelde afgelopen seizoen negentien wedstrijden in de eerste divisie voor A-junioren. Hij scoorde daarin veertien keer.

Wedden

Meer odds

Vader Pierre van Hooijdonk heeft ook een verleden bij NAC Breda. Hij speelde tussen 1991 en 1995 voor de club en keerde in 2005 voor een half jaartje terug. Van Hooijdonk senior kwam verder tot 46 wedstrijden in het Nederlands elftal, waarin hij veertien keer trefzeker was.

Update 13.55: Via de officiële kanalen bevestigt NAC maandagmiddag dat de achttienjarige Van Hooijdonk inderdaad een meerjarig contract heeft gesigneerd in Breda. "Het is vandaag een mooie dag voor mij. Ik ben blij dat ik mijn eerste profcontract hier bij NAC heb mogen tekenen. De afgelopen twee seizoenen is het erg hard gegaan. Ik heb dag in dag uit mijn best gedaan om mezelf te ontwikkelen en daarom voelt dit nu als een beloning", aldus de tiener.