Derksen oordeelt hard over Van der Sar en clubarts Ajax: Ontslag op staande voet

Derksen oordeelt hard over Van der Sar en clubarts Ajax: "Ontslag op staande voet"

26-06-2018 08:47
252

Johan Derksen heeft maandagavond bij VI Oranje blijft Thuis hard uitgehaald naar Ajax-directeur Edwin van der Sar, Ajax zelf en de clubarts. Het heeft allemaal te maken met de treurige situatie rond Abdelhak Nouri.

Van der Sar gaf maandag in een ingelaste persconferentie aan dat Ajax alle verantwoordelijkheid op zich neemt in de situatie rond Nouri, nadat er nieuwe conclusies zijn getrokken. "Lachwekkend", oordeelt Derksen. "Nieuwe feiten boven gekomen? Helemaal niet. Een paar maanden geleden heb ik de advocaat van de familie (John Beer, red.) gehoord op tv. Die had van echte insiders en kenners kant en klare rapporten waarin stond wat er allemaal fout is gegaan."

"Ajax heeft tegen willens en wetens in die clubarts verdedigd. Het is op zich goed om je mensen te verdedigen, maar die man heeft hopeloos gefaald. Er is een protocol van de UEFA waarin staat wat je in dit soort gevallen moet doen. Ajax heeft zich steeds heel zakelijk opgesteld. Meneer Van der Sar zakt als directeur ook volledig door het ijs", zegt Derksen.

"Toen zoiets gebeurde had hij meteen een onafhankelijk onderzoek in moeten laten stellen door mensen die daar verstand van hebben, iets wat de tegenpartij wel gedaan heeft. Ajax dacht: wij moeten betalen en dat moeten we zien te verhinderen. Daar zat (op de persconferentie, red.) geen directeur, maar een of andere keeper in een pak die een briefje voorleest die een ander voor hem geschreven heeft. Hij kan wel geëmotioneerd zijn, maar hij heeft tot op dit moment alles fout gedaan in deze zaak. Van een directeur van een beursgenoteerd bedrijf verwacht je dat niet."

Clubarts Ajax
"Ik wil geen mensen liquideren, maar de clubarts van Ajax heeft dusdanig gefaald", zegt Derksen. "Dat is toch ontslag op staande voet? Die man is in z'n eentje verantwoordelijk. Als zoiets gebeurt, heeft de clubarts de leiding en de regie. Die man heeft alles tot een chaos laten komen. Ik hoor alleen maar verhalen dat het zo zielig is voor die clubarts."

"Je had daar meteen een onafhankelijk team op moeten laten zetten. Nadat iedereen al wist wat er fout is gegaan, geeft Ajax het toe. Ik vind het een afgang."