Onfortuinlijke Ajacied wil rustig terugkeren: 'Ga mezelf niet weer gek maken'

Onfortuinlijke Ajacied wil rustig terugkeren: 'Ga mezelf niet weer gek maken'

27-06-2018 10:23
45

Daley Sinkgraven is op de weg terug, maar durft nog niet hardop te zeggen wanneer hij weer helemaal back in business is. Op de website van Ajax vertelt hij blij te zijn weer met voetbal bezig te kunnen zijn.

"Ik heb het écht enorm gemist. Bizar eigenlijk hoeveel een voetballer het voetbalspelletje kan missen", stelt hij op het digitale huis van de Amsterdammers. "Uiteindelijk denk ik wel dat ik hier sterker uit ben gekomen. Achteraf gezien is het misschien wel goed geweest, ook op het mentale vlak. Maar op het moment zelf, tijdens de revalidatie, wil je niets liever dan gewoon lekker voetballen."

Sinkgraven werd eind november vorig jaar geopereerd en had toen als doel om er tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen weer bij te zijn. Positiespelletjes doet hij inmiddels mee, partijtjes nog niet. "Dat zal ik langzaam gaan opbouwen. Naarmate kleine partijtjes, zoals 1 tegen 1 of 2 tegen 2, ook goed gaan, dan weet je dat het echt goed zit. In dat geval verwacht ik wel dat ik redelijk snel weer wedstrijden kan gaan spelen."

Een precieze datum wanneer hij weer wedstrijden kan spelen wil Sinkgraven niet geven. "Ik ga mezelf niet meer gek maken. Dat heb ik nu een beetje achter me gelaten. Ik wil niet meer op 80 procent een wedstrijd ingaan. Het moet gewoon helemaal goed zitten, dat ik weet dat ik er tijdens een wedstrijd op 120 procent in kan vliegen."